Intresseanmälan

Skicka in din intresseanmälan nedan så kontaktar vi dig när något passande jobb dyker upp! Läs mer om våra olika tjänster nedan.


  Arbetsuppgifter*  Engbergs Transportsystem AB kommer hantera dina personuppgifter som namn, adress, epost och telefonnummer för att kunna behandla din jobbansökan. Dina uppgifter kommer sparas i 6 månader och därefter raderas. Engbergs Transportsystem AB kommer inte lämna dina uppgifter vidare till tredje part.
  Vill du dra tillbaka ditt samtycke att vi hanterar dina personuppgifter. 
Kontakta oss på jobb[@]engbergs.se


  Vi har varierade arbetsuppgifter hos oss allt för att möta fabrikens behov. Vi har en stor bredd när det gäller arbetstider då fabriken går 24/7. Arbetar man hos oss tar man rast vid bästa tillfälle för att inte hindra produktionen.
  Vedhanteringen innebär att hantera flödet av virke som kommer utifrån via tåg, bil eller båt. Rätt kvalité av virke ska lagras och läggas på inmatningsbord beroende på vilken massa fabriken ska producera. Vi arbetar 2-skift och 3-skift och har vedtruckar från Mantsinen och Edilog.
  Vid flishantering hanterar vi dels den flis som fabriken själv producerar men även leveranser av flis från sågverk i regionen. Arbetet innefattar att leverera rätt kvalité av flis i rätt tid beroende på vilken typ av massa som produceras.
  För barkhanteringen innebär det att mata barkladan med en lämplig mix av material för eldning i ÅP1. Man är även behjälplig inom andra området såsom mottagare av båtar och tömma rejektfickor.

  Vi arbetar 3-skift och använder maskiner av storlek Volvo L150.

  När båtarna kommer tar vi emot dem och drar trossarna till förankringspollarna. Vi har en hög lossningskapacitet tack vare våra två hydrauliska vikarmskranar av modell Mantsinen 120. Vi lossar till specialvagnar som transporterar virke till vedplan och flis till flisplan. Vi har egenkonstruerade dubbla virkessläp och stora flissläp. Båtarnas ankomsttid styr vår arbetstid. Arbetstiderna är varierande då båtarnas ankomst och mängden ved eller flis styr lossningstiden.
  Här har vi två stycken 8-tons eltruckar från Linde som går 3-skift. Vi lastar kontinuerligt ut de färdiga produkterna som fabriken producerar.
  Genom våra servicetjänster hjälper vi fabriken med interna transporter samt underhåll av vägar och planer så som snöröjning under vintertid och sopning på sommaren. Arbetet är dagtid och det finns även möjlighet att gå beredskap. Vi arbetar i huvudsak med maskiner av storlek Ljungby L9 och Volvo L90. Vi har också en teleporter, en grävlastare, och en lastbil till förfogande.
  Till fabrikens block som heter Energi och Återvinning arbetar vi i kontinuerligt 2-skift. Här tar vi hand om fallande spill, aska från biopannan samt mesarester från mesaugnen. Utifrån ombränningen av kalk kan vi ibland fylla på med ny kalksten och köra ut obränd mesa. Vi lastar ut obränd mesa för bränning i Sandarna. Not: Mesarester är olika former av kalkrester i ett massabruk. Vi mixar och lastar ut aska och mesarester till Tunadals landfyllnad. K2-skiftet hjälper till med att tömma rejektlådor inne på fabriksområdet.
  Vi har en verkstad i världsklass, med ca 10 meters takhöjd får vi in till och med våra allra största maskiner. Verkstan servar hela maskinparken på ca 40 maskiner och har beredskap om läget skulle vara akut. Till våra maskiner har vi mer än 120 olika redskap. Allt från små pallgafflar till flisskopor på 18 m3.
  Våra säsongsarbeten är att vi hjälper plantskolor i närområdet under vår/sensommar. Under höstperioden hjälper vi till med beskärning av kottplantage från Piteå ner till Mälardalen. Har vi riktigt lite att göra hjälper vi till att bygga hopp i slalombacken.