arbeta-hos-oss2

Det känns bra att Engbergs visar så stort förtroende för sina anställda.Mathilda Ivansen, maskinförare.

Jag går treskift och kör barktraktor på Östrands massafabrik, vilket var precis vad jag ville nå fram till när jag började hos Engbergs som timanställd år 2014. Jag har försökt visa framfötterna, samtidigt som jag har fått chansen att prova på allt. Det känns bra att Engbergs visar så stort förtroende för sina anställda.

Jag uppskattar också att vi alltid får snabba besked och tydliga anvisningar. Om jag undrar något får jag svar på en gång och vi får hela tiden information om vad som händer under dagen.

Jag trivs väldigt bra med både kollegorna och maskinförarjobbet. Vi har en positiv, skämtsam stämning och alla är hjälpsamma här. Jag kan absolut rekommendera Engbergs som arbetsgivare. Ska man jobba med oss är det bra om man är glad, positiv och har en framåtanda. Då kommer man att passa in i gänget.

jobba-hos-oss

Engbergs satsar verkligen på utveckling, både för verksamheten och oss medarbetare individuellt.Christer Melander, mekaniker.

Tidigare arbetade jag på ett väldigt stort företag med rikstäckande verksamhet. Där var jag en ganska liten spelbricka och hade inte så mycket att säga till om. Jag sökte mig till Engbergs för att prova ett mindre företag med mer action och snabbare beslutsvägar. Och jag fann det jag sökte. Här har jag större möjligheter att jobba självständigt och besluten dras inte i långbänk.

Sedan jag började år 2010 har det hänt mycket. Företaget satsar verkligen på utveckling, både för verksamheten och oss medarbetare individuellt. Vi har har en utvecklingsgrupp som tar fram nya idéer och förslag. Så man kan absolut vara med och påverka om man är intresserad av att det ska hända något särskilt inom företaget.

Vi arbetar också med LEAN som tanke och arbetssätt för att hela tiden nå kvalitetsförbättring. Genom att ta vara på synpunkter som kan göra oss mer effektiva har vi samlat bra lärdomar som exempelvis minimerar onödigt slitage.

Nu satsar vi på att lägga upp en bra struktur för att lära upp nya medarbetare. Det gäller att ha ett positivt bemötande så att det blir rätt från början. Om man ska jobba med oss är det bra att ha rätt yrkeskunskap, viss erfarenhet och förmåga att se brett. Och så ska man vilja och våga lite. Vill man ingenting så kommer man ingenstans.”